Soalan Lazim
Hubungi Kami
Maklumbalas
Peta Laman

Bahagian Perkhidmatan Mekanikal

Objektif

Kami komited untuk menyediakan perkhidmatan perundingan dan pengurusan yang berkualiti & profesional dalam kejuruteraan mekanikal & elektrik kepada tahap tertinggi kepuasan pelanggan, memupuk amalan kejuruteraan yang baik dan mementingkan alam sekitar.


Misi

Menjadi badan yang diiktiraf dalam menyediakan perkhidmatan kejuruteraan mekanikal & elektrikal yang komprehensif dalam pengurusan berkaitan air untuk memenuhi standard kualiti, perkhidmatan dan inovasi yang tinggi terhadap pelanggan kami, negara dan alam sekitar.;


Fungsi

  • Perolehan mesin dan peralatan mekanikal yang sesuai, yang diperlukan oleh Jabatan dari semasa ke semasa.
  • Penambahbaikan dan pembaikan peralatan mekanikal serta jentera Jabatan khususnya traktor, kenderaan dan pam (termasuk pam tetap dan mudah alih).
  • Ciptaan dan/atau pengumpulan, pentauliahan, pengujian dan pembaikan semua Watergates dan komponennya di bawah skim Jabatan Pengairan dan Saliran.
  • Reka bentuk, pentauliahan, ujian dan pembaikan semua komponen pam dan pam dalam skim Jabatan Pengairan dan Saliran.
  • Reka bentuk, pentauliahan, ujian dan selepas itu penjagaan untuk semua peranti mekanikal yang digunakan oleh Jabatan Mengurus semua item kejuruteraan mekanikal dan awam terpilih.
  • Program latihan dan peningkatan kemahiran kakitangan Jabatan dalam mengurus dan menyelenggara barangan mekanikal Jabatan.
  • Menjalankan penyelidikan dan pembangunan dengan tujuan untuk meningkatkan dan memodenkan input kejuruteraan mekanikal Jabatan untuk mengekalkan keberkesanan dalam memenuhi keperluan Jabatan.

Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu, Tingkat 6, Wisma Negeri, 20626 Kuala Terengganu


No. Tel  : 09 - 6220050 | 09-6233008
Email : jpstrg@terengganu.gov.my

Penafian:-Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan di atas penggunaan apa jua maklumat dalam laman web ini.

HITS PENGUNJUNG

Hari Ini 132

Minggu Ini 642

Bulan Ini 2878

Jumlah 41293

Pautan Luar

© Hakcipta Terpelihara 2024 . Laman Web Rasmi Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu