Soalan Lazim
Hubungi Kami
Maklumbalas
Peta Laman

Pengenalan

Jabatan Pengairan Dan Saliran Negeri Terengganu ditubuhkan dalam tahun 1957 (dahulunya Jabatan Parit Dan Taliair). Ditadbir oleh Jurutera Parit Dan Taliair Terengganu/Kelantan.

Dari Sebuah Organisasi yang kecil dengan bilangan kakitangan yang kurang dari 100 orang, kini Jabatan Pengairan Dan Saliran Negeri Terengganu telah mempunyai lebih 500 orang pegawai dan kakitangan. Pejabat JPS Negeri terletak di tingkat 6, Wisma Negeri, Kuala Terengganu dengan dibantu oleh JPS Daerah-daerah dan JPS Projek KETARA, Besut.

Di Ibu Pejabat JPS Negeri terdapat 6 bahagian yang membantu pihak pengurusan tertinggi iaitu Bahagian Pengairan Dan Saliran, Kejuruteraan Sungai Dan Pantai, Hidrologi Dan Khidmat Teknikal Serta Pentadbiran Dan Kewangan. Pengurusan Kejenteraan disediakan melalui Bahagian Perkhidmatan Mekanikal yang Di tempatkanDi Jalan Bukit Kecil, Kuala Terengganu,Terengganu Darul Iman.

Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu, Tingkat 6, Wisma Negeri, 20626 Kuala Terengganu


No. Tel  : 09 - 6220050 | 09-6233008
Email : jpstrg@terengganu.gov.my

Penafian:-Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu tidak akan bertanggungjawab ke atas sebarang kerosakan di atas penggunaan apa jua maklumat dalam laman web ini.

HITS PENGUNJUNG

Hari Ini 134

Minggu Ini 720

Bulan Ini 2560

Jumlah 45636

Pautan Luar

© Hakcipta Terpelihara 2024 . Laman Web Rasmi Jabatan Pengairan dan Saliran Negeri Terengganu